Hospice Nieuwegein
030 605 08 20


Thuisondersteuning
030 600 00 17


Thuisondersteuning
Amersfoort & Leusden
06 284 52 907

Open dag 12 oktober 11.00 – 15.00 uur

Kom je ook langs op zaterdag 12 oktober op onze open dag? Deze dag zijn alle geïnteresseerden welkom bij Proxima Terminale Zorg. Mensen die meer willen weten over de hospice of thuisondersteuning vanwege de laatste levensfase of omdat ze interesse hebben in vrijwilligerswerk. Tussen 11:00 – 15:00 uur kun je ook naar één van de informatiebijeenkomsten komen. Je kunt een rondleiding krijgen, vragen stellen over de hospice en/of thuisondersteuning, informatie krijgen over het vrijwilligerswerk en genieten van het lekkers gemaakt door de kookvrijwilligers. Wees welkom op Hogerhoeve 2 te Nieuwegein.

Voor de open dag heeft Proxima twee informatiebijeenkomsten georganiseerd. Je kunt gewoon aansluiten bij een bijeenkomst.  Johan Blommestein (hospice arts) zal een presentatie geven over de medische beslissingen rondom het levenseinde. Wat is mogelijk? Of juist niet? Waar moet je allemaal aan denken? En zo meer. Een coördinator van Proxima en een vrijwilliger geven een presentatie over Proxima en wat het vrijwilligerswerk in de hospice en thuis inhoudt.

Programma

12.00 – 12.45 uur Johan Blommestein, huisarts en onze hospice arts
Thema: Medische beslissingen rondom laatste levenseinde

13:30 – 14:15 uur, Coördinator Proxima en vrijwilliger
Thema: Ondersteuning Thuis en Hospice

Vrijwilligers gezocht
“We hebben gemerkt dat de mensen niet altijd op een vaste dag of tijd willen werken of juist wel. Binnen Proxima kun je aangeven welke dagen voor jou fijn zijn en hier houden we ook rekening mee”, geeft Ineke Aalderink (directeur) aan. “Als je vrijwilliger bent in onze hospice dan kun je jezelf inplannen via de digitale agenda.” Binnen Proxima zijn er verschillende vrijwilligersfuncties, zoals vrijwilliger in de hospice of thuis. Maar je kunt ook vrijwilliger worden in de PR Groep, ondersteuning bieden in het onderhouden van de tuin of als kookvrijwilliger aan de slag. “Je zou kunnen zeggen dat we voor ieder wat wils hebben. Wees welkom en laat je informeren naar de mogelijkheden.”

Proxima Terminale Zorg, Hospice & Thuisondersteuning
Als je de wijk Blokhoeve inrijdt, zou je zo de hospice van Proxima voorbij rijden, omdat je in eerste instantie een woonhuis ziet. Eenmaal binnen ervaar je een warme, huiselijke sfeer. Proxima Terminale Zorg biedt liefdevolle zorg voor mensen in de laatste levensfase. “Sommige mensen willen graag thuis sterven in hun eigen omgeving en de sommigen liever in een hospice. Wij bieden beide mogelijkheden aan,” vertelt Stefanie Rutgers (Coördinator bij Proxima). Proxima draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers en een klein team van medewerkers.

De thuisondersteuning wordt door de vrijwilligers van Proxima gedaan in de volgende plaatsen: Nieuwegein, IJsselstein, Vianen en omliggende dorpen, Lopik, Montfoort, Oudewater, Houten, Bunnik, Oudewater, Wijk bij Duurstede, Amersfoort en Leusden.

Vriend worden van Proxima?

De financiële middelen om de exploitatie van Proxima Terminale Zorg rond te krijgen bestaan, naast subsidies, voornamelijk uit giften van fondsen, kerken, bedrijven en particulieren.